Imprenderò 4.0

Magazìn je v peter 6 Februarja gostil “Imprenderò 4.0”, projekt širjenja podjetniške kulture. Ustanovitelji seminarja so imeli kot glaven cilj podpiranje procesov stvarjenja podjetja in samostojnega dela in podaja kompetenc naslednjim generacijam. Med poročevalci Anna Devecchi in Giovanna Culot, zmagovalci s “Lam Project” natečaja Fvg Labor, Claudia Cantarin s predavanjem “Design in kreativno oblikovanje” in Matteo Oleotto, ki je poročal o kako izumiti strategijo za promocijo kinemagrafske proizvodnje.

Zarisana ciljna črta projekta Goriški Vrtovi

V četrtek 29 januarja je potekal  tehnični sestanek čezmejnega projekta “Goriški Vrtovi”.
Prišli smo do konca tega projekta in iz nabiranih podatkov je razvidno, da so se tedenski nakupi s strani kupcev povečali.
Perspektiva je, da bi nadaljevali s programom tako, da bi izboljševali dosežene cilje in izboljšali lojalnost storitev kupcem.

Zarisana ciljna črta projekta Goriški Vrtovi

Kreativnost, mladi in podjetniški projekti

To je Culturability , natečaj, ki spodbuja in podpira kulturne pobude za rast skupnosti in promocijo socijalne kohezije znotraj kompleksnih teritorialnih kontekstov.
Cilj je podpora takšnih teritorijev ne samo z ekonomskega vidika, ampak tudi z uporabo novih načinov sodelovanja, ki omogočajo razvoj skupnih in trajnostnih projektov.

seed-lab-web-0869

Udeležili se bodo selekcije za prispevek 20.000 € trije mladi kreativci, ki delujejo v okviru skupine Magazìn. Njihov predlog bo projekt SEED-LAB .
Srečno!

seed-lab-logo

Magazin je srečal Fab

Ali obstajajo skupne strategije, ki bi spodbujale razvoj novih podjetij, ki temeljijo na inovativnosti? Za odgovor smo vprašali prijatelje iz Fab
Fab je inkubator socialnih inovacij, trajna inovativna »delavnica«, ki je na voljo zadružništvu (tipa A in B) ter skupnosti kot celoti, saj vključuje znanja, projekte in sistemske mreže, ki delujejo na celotnem območju in vključujejo tako socialno kot tudi proizvodno sfero – industrijsko, obrtno in storitveno dejavnost. Magazin in Fab sta z današnjim dnem začela skupno pot, ki je usmerjena v razmišljanje o novem pomenu teritorija in njegovih virov.

Družbene in tehnološke inovacije: različne strategije, a skupni cilji

V Magazinu je tema inovacij v središču načrtovanja. Pogosto sta domišljija in kreativnost tista gonilna sila, ki nas vodi do konkretnih rezultatov. “Videti dlje” je vsak dan bolj pomembno in prav na tem področju smo srečali zelo izurjene sogovornike! Fablab se nahaja v Torinu. Gre za obrtno delavnico, ki je opremljena z modernimi inštrumenti in je namenjena vsem tistim, ki bi radi spoznali, kako oblikovati nove proizvodne procese in nove poslovne modele začenši z digitalno izdelavo, z uporabo odprtokodnih tehnologij in s pomočjo sodelovanja med ljudmi.

fablab-1911
Obiskali smo jih februarja. Med 3-D tiskalniki in laserskimi rezalniki nas je sprejel Enrico. Pogled na njihove prostore nam je prikazal najbolj jasno sliko digitalne prihodnosti sodobnih obrtnikov.

fablab-1913
Fablab gostuje v prostorih delavnic Officine Arduino, ki se nahajajo v nekdanji industrijski zgradbi, ki jo je skoraj sto let nazaj zgradil isti inženir, ki je zgradil tudi tovarno Lingotto, kjer domuje Toolbox– prostor namenjen inovativnemu coworkingu, kjer se vzpostavljajo odnosi in razvijajo ideje.

struttura

Predstavitev projekta Magazìn

Diapozitivi predstavitve projekta Magazìn.

[slideshare id=13193159&doc=presentation-120604092324-phpapp01]

Otvoritev prostorov projekta Magazìn

projecta Magazin

projekt za 3d gospodarstvo: socialno – lokalno – digitalno

Ozemlje, geografija in potrebe, ki so prisotne na tem območju, presegajo vsakršne politične omejitve.

Če znamo prepoznati meje nekega območja, jih lahko sčasoma tudi presežemo.

Globalizacija pomeni tekmovanje med različnimi območji.

Zmagajo lahko samo tisti, ki si zastavijo skupne projekte, ki so skladni z lastno zgodovino in ki se navezujejo na zgodovino drugih območij.

Izziv gospodarstva je vzpostavitev harmonije z družbo, z okoljem in z inovacijami.

Izziv družbe je ponovno odkrivanje vrednosti odnosov med ljudmi.

Izziv kulture je razmisliti o identitetah zato, da jih med seboj povežemo in ne zato, da jih ločujemo.

Izziv okolja je vzpostaviti ravnotežje med omejenimi resursi ter potrebami gospodarstva, družbe in kulture.

Te izzive lahko premagamo samo, če si zastavimo take cilje, ki bodo vzpostavili ravnovesje na področju napredka in bodo pred kvantiteto postavljali kvaliteto.

Mesto je poligon povezav, znanja, senzorjev in preprostih pravil, ki generatorjem idej in dodane vrednosti dajejo prostor za razvoj.

Govorimo o mestu, ki ga je zgodovina razdelila, čeprav je njegovo območje povezano. Gre za mesto, ki sporoča svetu svojo novo obliko s tem, ko si priznava svojo skupno usodo združeno v skupni organizacijski platformi.

Tako mesto lahko samo določi svojo definicijo blagostanja.

© 2019

Theme by Anders NorenUp ↑