V Magazinu je tema inovacij v središču načrtovanja. Pogosto sta domišljija in kreativnost tista gonilna sila, ki nas vodi do konkretnih rezultatov. “Videti dlje” je vsak dan bolj pomembno in prav na tem področju smo srečali zelo izurjene sogovornike! Fablab se nahaja v Torinu. Gre za obrtno delavnico, ki je opremljena z modernimi inštrumenti in je namenjena vsem tistim, ki bi radi spoznali, kako oblikovati nove proizvodne procese in nove poslovne modele začenši z digitalno izdelavo, z uporabo odprtokodnih tehnologij in s pomočjo sodelovanja med ljudmi.

fablab-1911
Obiskali smo jih februarja. Med 3-D tiskalniki in laserskimi rezalniki nas je sprejel Enrico. Pogled na njihove prostore nam je prikazal najbolj jasno sliko digitalne prihodnosti sodobnih obrtnikov.

fablab-1913
Fablab gostuje v prostorih delavnic Officine Arduino, ki se nahajajo v nekdanji industrijski zgradbi, ki jo je skoraj sto let nazaj zgradil isti inženir, ki je zgradil tudi tovarno Lingotto, kjer domuje Toolbox– prostor namenjen inovativnemu coworkingu, kjer se vzpostavljajo odnosi in razvijajo ideje.

struttura